WYDARZENIA
02.2016

Bezpłatne warsztaty z edukacji finansowej.

Głównym celem projektu jest poprawa świadomości w zakresie możliwości bezpiecznego posługiwania się bezgotówkowymi instrumentami płatniczymi oraz budowania i ochrony własnej wiarygodności finansowej a także ochrony przed kradzieżą tożsamości i wyłudzeniami.

Projekt realizowany z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej.

Tematyka zajęć będzie dotyczyć zagadnień w zakresie bezgotówkowych instrumentów płatniczych oraz budowania wiarygodności finansowej. Zajęcia „Senior na plus! Warsztaty z edukacji finansowej dla osób 55 plus” będą miały formę 4 godzinnego warsztatu (4 x 45 min. - godziny szkolne), złożonego z dwóch modułów (po 2 godz. szkol.) wypełnionych indywidualnymi i grupowymi ćwiczeniami opartymi na przykładach z życia codziennego.

Zajęcia będą prowadzić specjaliści ODFiK i SKEF o długoletnim doświadczeniu w zakresie edukacji finansowej i doradztwa konsumenckiego. Uczestnicy zajęć otrzymają w formie upominku notes i długopis a także materiały szkoleniowe.

Ponadto po zakończeniu zajęć doradcy będą przez 1 godzinę do dyspozycji osób zainteresowanych skorzystaniem z bezpłatnych porad.

Na szkolenie należy się zgłosić do dnia: 21.02.2015. Tylko osoby zgłoszone otrzymają materiały.
Proszę o przesyłanie zgłoszeń mailem (bmichalek@kolping.pl), telefonicznie (12 418 7774) jak i osobiście (Kolping, ul. Żułowska 51)

Fot. Tax Credits, Flickr, CC BY 2.0

W listopadzie 2018 r. ZCDK w Krakowie organizuje  bezpłatne szkolenie „Opiekun osoby starszej” realizowane w ramach projektu ASOS.