PROJEKTY

Dzieło Kolpinga od wielu lat działa na rzecz aktywizacji społecznej seniorów oraz wspiera Rodziny Kolpinga w tym zakresie. Zależy nam na poprawie jakości życia osób starszych, zwiększeniu różnorodności oferty dla tej grupy wiekowej. Przede wszystkim zaś chcemy aby seniorzy aktywnie włączali się we wszystkie procesy zachodzące w społeczeństwie. Aby stali się grupą silną i słyszalną! Dlatego zrealizowaliśmy szereg projektów mających na celu zapobieganie wykluczeniu osób starszych osób starszych. Działamy na rzecz osob działających w Kolpingowkich Klubach Seniora (kliknij tutaj).

Zapraszamy do zapoznania się z projektami dla kolpingowkich seniorów zrealizowanymi w latach 2014 - 2015:

W ramach  projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości" w Rodzinie Kolpinga w Makowie Podhalańskim odbyły się dwa z trzech zaplanowanych obiadów.

Z Kolpingowskiego Klubu Seniora w Chełmku  10  osób wzięło udział w kursie dla opiekunów osób starszych.

Z końcem lipca br. zakończyła się realizacja 7 seminariów będących częścią projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości”.

Projekty: