PROJEKTY

Dzieło Kolpinga od wielu lat działa na rzecz aktywizacji społecznej seniorów oraz wspiera Rodziny Kolpinga w tym zakresie. Zależy nam na poprawie jakości życia osób starszych, zwiększeniu różnorodności oferty dla tej grupy wiekowej. Przede wszystkim zaś chcemy aby seniorzy aktywnie włączali się we wszystkie procesy zachodzące w społeczeństwie. Aby stali się grupą silną i słyszalną! Dlatego zrealizowaliśmy szereg projektów mających na celu zapobieganie wykluczeniu osób starszych osób starszych. Działamy na rzecz osob działających w Kolpingowkich Klubach Seniora (kliknij tutaj).

Zapraszamy do zapoznania się z projektami dla kolpingowkich seniorów zrealizowanymi w latach 2014 - 2015:

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.

Projekty: