PROJEKTY

Dzieło Kolpinga od wielu lat działa na rzecz aktywizacji społecznej seniorów oraz wspiera Rodziny Kolpinga w tym zakresie. Zależy nam na poprawie jakości życia osób starszych, zwiększeniu różnorodności oferty dla tej grupy wiekowej. Przede wszystkim zaś chcemy aby seniorzy aktywnie włączali się we wszystkie procesy zachodzące w społeczeństwie. Aby stali się grupą silną i słyszalną! Dlatego zrealizowaliśmy szereg projektów mających na celu zapobieganie wykluczeniu osób starszych osób starszych. Działamy na rzecz osob działających w Kolpingowkich Klubach Seniora (kliknij tutaj).

Zapraszamy do zapoznania się z projektami dla kolpingowkich seniorów zrealizowanymi w latach 2014 - 2015:

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).

Projekty: