11.2015

Spotykamy się z Agnieszką Jaworską i Michałem Ptakiem z Fundacji Idź Dalej
20 listopada 2015 r. (piątek) o godz. 15.00
Dom Kolping, ul. Żułowska 51, Kraków

Agnieszka Jaworska i Michał Ptak opowiedzą o drodze do Santiago de Compostela, motywacjach pielgrzymów, symbolice i teologii katedry, w której spoczywają relikwie św. Jakuba Apostoła. Będzie można posłuchać o tym, co czekało średniowiecznych pątników po dotarciu do grobu św. Jakuba oraz jakie są dzisiejsze obyczaje caminowiczów u kresu drogi.

Spotkanie połączone będzie z promocją książki "Camino de Santiago. Tradycja i współczesność”. Autorka - Agnieszka Jaworska - będzie również podpisywała książki, które już można nabyć w księgarniach internetowych

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).