11.2015

Spotykamy się z Agnieszką Jaworską i Michałem Ptakiem z Fundacji Idź Dalej
20 listopada 2015 r. (piątek) o godz. 15.00
Dom Kolping, ul. Żułowska 51, Kraków

Agnieszka Jaworska i Michał Ptak opowiedzą o drodze do Santiago de Compostela, motywacjach pielgrzymów, symbolice i teologii katedry, w której spoczywają relikwie św. Jakuba Apostoła. Będzie można posłuchać o tym, co czekało średniowiecznych pątników po dotarciu do grobu św. Jakuba oraz jakie są dzisiejsze obyczaje caminowiczów u kresu drogi.

Spotkanie połączone będzie z promocją książki "Camino de Santiago. Tradycja i współczesność”. Autorka - Agnieszka Jaworska - będzie również podpisywała książki, które już można nabyć w księgarniach internetowych

W listopadzie 2018 r. ZCDK w Krakowie organizuje  bezpłatne szkolenie „Opiekun osoby starszej” realizowane w ramach projektu ASOS.