08.2015

Wyruszamy na szlak camino

Już 22 sierpnia przedstawiciele 6 Kolpingowskich Klubów Seniora wyruszą na pielgrzymkę Drogą św. Jakuba - beskidzką drogą św. Jakuba na trasie Lanckorona - Kalwaria Zebrzydowska.

Spotkanie będzie mieć charakter dwudniowego wyjazdu - 22.08.2015 odbędzie się prelekcja wprowadzająca na temat szlaku św. Jakuba, a 23.08 wyruszymy na szlak pielgrzymi.

Wyruszamy 22.08.2015 o godz.: 12:00 spod parafii Najświętszej Rodziny w Krakowie - Nowym Bieżanowie.

Pielgrzymkę organizuje Rodzina Kolpinga w Krakowie Nowym Bieżanowie w ramach działań skierowanych do osób 60+ tj. w ramach projektu „Wiem-potrafię-dbam” współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza osoby w wieku 60+ na bezpłatny kurs komupterowy.