08.2015

Wyruszamy na szlak camino

Już 22 sierpnia przedstawiciele 6 Kolpingowskich Klubów Seniora wyruszą na pielgrzymkę Drogą św. Jakuba - beskidzką drogą św. Jakuba na trasie Lanckorona - Kalwaria Zebrzydowska.

Spotkanie będzie mieć charakter dwudniowego wyjazdu - 22.08.2015 odbędzie się prelekcja wprowadzająca na temat szlaku św. Jakuba, a 23.08 wyruszymy na szlak pielgrzymi.

Wyruszamy 22.08.2015 o godz.: 12:00 spod parafii Najświętszej Rodziny w Krakowie - Nowym Bieżanowie.

Pielgrzymkę organizuje Rodzina Kolpinga w Krakowie Nowym Bieżanowie w ramach działań skierowanych do osób 60+ tj. w ramach projektu „Wiem-potrafię-dbam” współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).