10.2015

Spotkanie podróżnicze - Wenezuela

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga „Klub Celtycki”  zaprasza na  podróżnicze spotkanie edukacyjne dotyczące kraju w Południowej Ameryce -   Wenezueli.

Spotkanie odbędzie się 16 października 2015 r. w piątek o godz.: 16.30 w Domu KOLPING, przy ul. Żułowskiej 51 w Krakowie

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga „Klub Celtycki” wraz z Klubem Seniora zapraszają osoby w wieku 60+ mieszkające na terenie dzielnic: Prądnik Czerwony i Prądnik Biały, na kolejne spotkanie w ramach projektu "Seniorzy otwarci na świat" ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).