07.2019

Seminarium "Rodziny Kolpinga-inspiracje" w Luborzycy
W dniu 4 lipca 2019r w  Domu Kolpinga w Luborzycy odbyło się seminarium pt. „Rodziny Kolpinga- inspiracje”.

W spotkaniu uczestniczyło dwóch przedstawicieli Klubu Celtyckiego z Krakowa oraz ośmiu przedstawicieli z Kolpingowskiego Klubu Seniora w Luborzycy oraz Rodziny Kolpinga z Luborzycy. Seminarium prowadził Krzysztof Wolski. W ramach seminarium omówiliśmy dotychczasową działalność  naszych organizacji oraz spisaliśmy nasze życzenia i oczekiwania w/na przyszłość. Dyskusja była bardzo merytoryczna, a prowadzący seminarium był zadowolony z naszej aktywności

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.