09.2019

Niedzielny Obiad w Makowie Podhalańskim

W ramach  projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości" realizowanego przez Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce w Rodzinie Kolpinga w Makowie Podhalańskim odbyły się dwa z trzech zaplanowanych obiadów.

Pierwsze spotkanie z okazji Niedzielnego Obiadu miało miejsce 13.07.2019r,  a drugie 31.08.2019r. W obu spotkaniach wzięło udział 15-tu niezrzeszonych seniorów. Przy pięknie nakrytym stole w siedzibie prowadzonego przez nas Domu  Senior +, w sobotnie południe w miłej atmosferze przy smacznym obiadku seniorzy wspominali swoje młode lata i dyskutowali o obecnej sytuacji społecznej. Te kilka godzin minęło nam szybko. Następne spotkanie „obiadowe” planujemy 21.09.2019r.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.

W ramach  projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości" w Rodzinie Kolpinga w Makowie Podhalańskim odbyły się dwa z trzech zaplanowanych obiadów.

Z Kolpingowskiego Klubu Seniora w Chełmku  10  osób wzięło udział w kursie dla opiekunów osób starszych.