07.2019

Niedzielne Obiady Seniorów w Bochni

Rodziny Kolpinga regularnie włączają się w realizację akcji pt. "Niedzielne obiady". Tym razem odwiedzamy Rodzinę Kolpinga w Bochni, która zorganizowala 26 lipca 2019 r. rodzinne biesiadowanie dla członków Rodziny Kolpinga oraz zaproszonych osób starszych ze społecznści lokalnej.

26 lipca 2019 r. bocheńscy seniorzy spotkali się w Restauracji „Cichutko” przy wspólnym obiedzie. Spotkanie zostało zorganizowane w ramach działania "Niedzielny Obiad", prowadzonego już od kilku lat przez Dzieło Kolpinga. Uczestnikami spotkania byli seniorzy zrzeszeni w Kolpingowskim Klubie Seniora oraz osoby ze społeczności lokalnej zaproszone do wspólnego biesiadowania przy stole.

W bieżącym roku ponownie uzyskaliśmy dofinansowanie, które zapewnia możliwość finansowania akcji w ramach projektu "Kufer Kolpinga pełen możliwości”.Projekt dofinansowany ze środków w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020.

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.