10.2017

Konkurs - Instytucja Przyjazna Seniorom

Szczegółowe zasady zgłaszania do konkursu zostały zamieszczone na stronie niedzielnyobiad.org/instytucja-przyjazna-seniorom/. Znajdują się na niej także Regulamin oraz Wniosek o przyznanie tytułu Instytucji Przyjaznej Seniorom, który można pobrać, wypełnić i przesłać na podany adres do końca listopada tego roku.

Wszyscy członkowie Kolpingowskiego Klubu Seniora oraz Rodzin Kolpinga, a także parafie przy których działa Kolping, mogą zgłaszać swoich kandydatów.

Doceńmy osoby, które bezinteresownie angażują się w pomoc drugiemu człowiekowi!

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.