11.2015

Kolpingowski Kongres Seniorów

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza przedstawicieli Kolpingowskich Klubów Seniora na
Kolpingowski Kongres Seniorów „Partycypacja przyjazna seniorom”.

Termin: 11-13.12.2015

Kongres jest podsumowaniem działań w zakresie uczestnictwa osób w wieku 60+ w życiu społecznym i ma na celu dyskusję o wyzwaniach i problemach seniorów w partycypacji, ale także na uświadomieniu nowej roli, siły społecznej i zasięgu oddziaływania społecznego dużej sieci Kolpingowskich Klubów Seniora.
Związek Centralny pokrywa koszty spotkania w Krakowie.
Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 29.11.2015.

Program - pobierz

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.