11.2015

Kolpingowski Kongres Seniorów

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza przedstawicieli Kolpingowskich Klubów Seniora na
Kolpingowski Kongres Seniorów „Partycypacja przyjazna seniorom”.

Termin: 11-13.12.2015

Kongres jest podsumowaniem działań w zakresie uczestnictwa osób w wieku 60+ w życiu społecznym i ma na celu dyskusję o wyzwaniach i problemach seniorów w partycypacji, ale także na uświadomieniu nowej roli, siły społecznej i zasięgu oddziaływania społecznego dużej sieci Kolpingowskich Klubów Seniora.
Związek Centralny pokrywa koszty spotkania w Krakowie.
Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 29.11.2015.

Program - pobierz

W ramach  projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości" w Rodzinie Kolpinga w Makowie Podhalańskim odbyły się dwa z trzech zaplanowanych obiadów.

Z Kolpingowskiego Klubu Seniora w Chełmku  10  osób wzięło udział w kursie dla opiekunów osób starszych.

Z końcem lipca br. zakończyła się realizacja 7 seminariów będących częścią projektu „Kufer Kolpinga pełen możliwości”.