08.2015

Kolpingowska Senioriada

W dniach 21-23 sierpnia 2015 r. w Heluszu koło Jarosławia Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce wraz z Rodziną Kolpinga w Jarosławiu organizuje Kolpingowską Senioriadę.

Celem Senioriady jest promowanie działań kolpingowskich Klubów Seniora, a także wymiana doświadczeń i dobrych praktyk w zakresie działań dla seniorów pomiędzy polskimi i ukraińskimi Rodzinami Kolpinga. W programie zaplanowaliśmy prezentacje działań Kolpingowskich Klubów Seniora, referaty nt. polityki senioralnej w Polsce i na Ukrainie, warsztaty współpracy, a także działania rekreacyjne, w tym wspólne ognisko, spotkanie z Rodziną Kolpinga w Jarosławiu, a także zwiedzanie miasta. W trakcie spotkania będzie okazja do zaprezentowania działań Klubów Seniora.
Spotkanie rozpoczyna się w piątek, 21.08.2015 r. o godz.18.00, a kończy 23.08.2015 r. ok. godz. 15.00

W listopadzie 2018 r. ZCDK w Krakowie organizuje  bezpłatne szkolenie „Opiekun osoby starszej” realizowane w ramach projektu ASOS.