07.2019

Kawa Tatico w Makowie Podhalańskim

Na początku wakacji spotkaliśmy się w Makowie Podhalańskim z prowadzącą seminarium Magdą Szczudło i seniorami z Wadowic w ramach projektu  "Kufer pełen możliwości”.

Naszych gości przywitała piekna pogoda i sala wypełniona zapachem truskawek i kawy Tatico, która też była myślą przewodnią i inspiracją całego spotkania. Na przykładzie kawy Tatico rozmawialiśmy o problemach współczesnych społeczeństw i możliwości zmian, jakie mogą się dokonać na lepsze dzięki naszym działaniom. Dyskusja i wykład odbył sie w miłej atmosferze stworzonej przez seniorów i animatorów z KKS-u Wadowice i Maków Podhalański.Czekamy na następne spotkanie tym razem w Wadowicach.

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.