08.2015

Już zaczęliśmy. Wir haben schon begonnen

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" rozpoczęło kurs języka niemieckiego w ramach projektu "Seniorzy otwarci na świat". Kurs realizowany jest na dwóch poziomach - poziom podstawowy i zaawansowany. Obie grupy spotykają się w każdą środę. Grupa początkująca w godz.: 14:-15:30. Grupa zaawansowana w godz. 16:00-18:15.
Zajęcia potrwają aż do końca roku.

Działanie jest współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).