08.2015

Już zaczęliśmy. Wir haben schon begonnen

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" rozpoczęło kurs języka niemieckiego w ramach projektu "Seniorzy otwarci na świat". Kurs realizowany jest na dwóch poziomach - poziom podstawowy i zaawansowany. Obie grupy spotykają się w każdą środę. Grupa początkująca w godz.: 14:-15:30. Grupa zaawansowana w godz. 16:00-18:15.
Zajęcia potrwają aż do końca roku.

Działanie jest współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Krakowie - Nowym Bieżanowie zaprasza na Senioriadę 2018.

Przedstawicielki Rodziny Kolpinga w Bochni uczestniczyły w konferencji pt. „Senior w rodzinie”.

W listopadzie 2018 r. ZCDK w Krakowie organizuje  bezpłatne szkolenie „Opiekun osoby starszej” realizowane w ramach projektu ASOS.