08.2015

Już zaczęliśmy. Wir haben schon begonnen

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" rozpoczęło kurs języka niemieckiego w ramach projektu "Seniorzy otwarci na świat". Kurs realizowany jest na dwóch poziomach - poziom podstawowy i zaawansowany. Obie grupy spotykają się w każdą środę. Grupa początkująca w godz.: 14:-15:30. Grupa zaawansowana w godz. 16:00-18:15.
Zajęcia potrwają aż do końca roku.

Działanie jest współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.