08.2017

Język niemiecki dla seniorów

Kolpingowski Klub Seniora działający przy Stowarzyszeniu Rodzina Kolpinga „Klub Celtycki” zaprasza osoby 60+ mieszkające na terenie dzielnicy Prądnik Czerwony lub Prądnik Biały w Krakowie na zajęcia z języka niemieckiego. Kursy odbywają się w małych grupach i atmosferze sprzyjającej systematycznej nauce. Kursy realizowane są na poziomie średniozaawansowanym oraz zaawansowanym i pozwalają uczestnikom rozwinąć umiejętność komunikacji w języku niemieckim. Zajęcia dobywają się środy w siedzibie Stowarzyszenia przy ul. Żułowskiej 51 (grupa I średniozaawansowana godzina 10.00, grupa II zaawansowana godzina 12.45), a udział w nich jest bezpłatny. Ponadto zapewniamy materiały do zajęć, jak i catering w trakcie trwania kursu. Wszelkie informacje i zgłoszenia przyjmowane są telefonicznie pod numerem telefonu 12-418-77-65 (w godz.: 12:00-14:00) bądź w siedzibie Stowarzyszenia (ul. Żułowska 51, II p. pok. Nr 2).

Zajęcia rozpoczynają się we wrześniu.

Działanie jest współfinansowane ze środków otrzymanych od Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

UDZIAŁ W KURSACH JEST BEZPŁATNY!

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.