11.2015

Jak dobrze się spotykać....

To z pewnością mogą potwierdzić przedstawiciele Kolpingowskiego Klubu Seniora przy Rodzinie Kolpinga w Krakowie - Nowym Bieżanowie.
Od września grupa seniorów odbywa wizyty studyjne.
21 października zrealizowano już trzecie spotkanie u przyjaciół - tym razem w Wadowicach.

Seniorzy wzajemnie opowiadali o swoich działaniach delektując się kremówką wadowicką. Klub Seniora w Wadowicach jest grupą, która lubi spędzać wspólnie czas przy domowych wypiekach. Panie często wymieniają się przepisami. Natomiast o wszelkich ważnych wydarzeniach przypomina przewodniczacy Rodziny Kolpinga - pan Zygmunt.

Wspólne spotkanie zakończone gromkim śpiewem było okazją do wzajemnego spotkania się.

Seniorzy z Krakowa zaprosili wadowickich seniorów do świętowania pierwszego roku funkcjonowania Klubu Seniora przy Rodzinie Kolpinga w Krakowie - Nowym Bieżanowie.

Całe spotkanie zostało zrealizowane w ramach projektu "Wiem - potrafię - dbam" dzieki środkom otrzymanym od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

W ramach projektu Niedzielny Obiad chcemy wyróżnić firmy, które bezinteresownie angażują się w działania na rzecz Seniorów.

Już we wrześniu rozpoczną się zajęcia komputerowe dedykowane osobom starszym w wieku 60+.

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga "Klub Celtycki" w Krakowie oraz Kolpingowski Klub Seniora w ramach projektu "Między Historiami-senior na drodze życia" planuje we wrześniu 2017 r. dwa  wydarzenia poświęcone szlakom św. Jakuba (Camino de Santiago).