11.2015

Jak dobrze się spotykać....

To z pewnością mogą potwierdzić przedstawiciele Kolpingowskiego Klubu Seniora przy Rodzinie Kolpinga w Krakowie - Nowym Bieżanowie.
Od września grupa seniorów odbywa wizyty studyjne.
21 października zrealizowano już trzecie spotkanie u przyjaciół - tym razem w Wadowicach.

Seniorzy wzajemnie opowiadali o swoich działaniach delektując się kremówką wadowicką. Klub Seniora w Wadowicach jest grupą, która lubi spędzać wspólnie czas przy domowych wypiekach. Panie często wymieniają się przepisami. Natomiast o wszelkich ważnych wydarzeniach przypomina przewodniczacy Rodziny Kolpinga - pan Zygmunt.

Wspólne spotkanie zakończone gromkim śpiewem było okazją do wzajemnego spotkania się.

Seniorzy z Krakowa zaprosili wadowickich seniorów do świętowania pierwszego roku funkcjonowania Klubu Seniora przy Rodzinie Kolpinga w Krakowie - Nowym Bieżanowie.

Całe spotkanie zostało zrealizowane w ramach projektu "Wiem - potrafię - dbam" dzieki środkom otrzymanym od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

W listopadzie 2018 r. ZCDK w Krakowie organizuje  bezpłatne szkolenie „Opiekun osoby starszej” realizowane w ramach projektu ASOS.