10.2019

Forum Seniora w Szczawnicy

Tegoroczne Forum Seniorów pod hasłem "W nas jest siła"  odbywa się w malowniczej Szczawnicy Zdrój.

Podczas forum omawiane są takie tematy jak budowanie sieci współpracy w celu zwiększenia wpływu na życie społeczne, a przedstawiciele Kolpingowskich Klubów Seniora wymieniają się pomysłami na aktywizację społeczną osób starszych. W działaniach uczestnicy ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora, którzy biorą udział w prelekcjach, warsztatach oraz spędzają aktywnie czas na świeżym powietrzu.

Wydarzenie zostało zorganizowane się w ramach projektu "Kufer Kolpinga pełen możliwości" w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014 – 2020.

18 października w Rodzinie Kolpinga w Bochni odbyła się debata „z Kufrem”. Bocheńska Rodzina podsumowała swoje działania i zaplanowała nowe.

Ponad 70 przedstawicieli 14 Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczy w Forum Seniora w Szczawnicy Zdrój.